fbpx

Hemma hos Teresia

Student, Vasastan, Stockholm, 2005

Vi är hemma hos Teresia i hennes flickrum tvärs över gatan från Saras lägenhet i förra inlägget. Teresia och Sara har varit bästa vänner sedan första klass och är det än i dag även om Teresia flyttat till Berlin. Bilderna är tagna samma dag till samma tidningsartikel i kombination med denna dokumentär om hur vi bor i Sverige.

”Jag växte upp i lägenheten och minns den som i ett romantiskt skimmer – en så kallad ”ungkarlslägenhet” från 1929 med kokvrå och två rum, 54 kvm om jag inte minns helt fel” – Teresia

I denna hyresrätt på Sveavägen bodde Teresia med sin mamma. 2005 var hon 16 år och pluggade Social Science på Kungsholmens engelska linje och levde tonårslivet. Hon var även ett så stort Elvis fan att hon var med i TV-programmet Kvitt eller Dubbelt som 15-åring och vann allt. Hur många bilder av Elvis ser ni i bilden?

Hennes rum var inrett i 50-talsstil med ett njurformat sminkbord med grönt draperat tyg, vinylspelare och spisar box för 45:orna. I dag är Teresia fortfarande ett stort Elvis fan och älskar vintagekläder, men hon säger att hon har breddat sina vyer och klär sig inte uteslutande i 50-talskläder. I dag jobbar hon delvis som översättare i Berlin, men fokus ligger i musiken och hennes band HEKLA som frontas av kusinerna Teresia och Elsa.

”Cowboy synthwave – swelling synth sounds, dramatic rhythms and wavy guitar washes.

Fronted by two Swedish cousins, HEKLA is a quartet stemming from Berlin’s musical melting pot. Inspired by everything from Scandinavian folk music to 80s synthwave adventures, they bring you along for a ride into the abandoned beach towns and forgotten volcanoes of their minds.

In both music and lyrics, grandiose dreams face their constant companion, destruction. Never shying away from the drama, HEKLA sing about the obsession and madness in us all.”

Vill du vara med i mitt projekt Swedish homes?

Jag söker alltid nya hem att fotografera till min dokumentär Swedish homes. Jag söker alla typer av men i vårt land. Man måste inte vara svensk för att vara med utan man behöver ha ett boende i Sverige. Vill du eller någon du känner vara med hör av dig till mig via mail.

1 tanke på “Teresia”

Lämna en kommentar