fbpx

Hemma hos Sara

Student, Vasastan, Stockholm, 2005

Vi är hemma hos Sara i hennes flickrum mitt i Stockholm. Denna veckas bilder var tagna till en tidningsartikel som handlade om olika tiders klädstilar och folk som har dem i dag (2005). Som ni ser är Sara ett stort fan av 1930-talet. Vi ser flera idolbilder, några ni känner igen förutom Greta Garbo och Clark Gable?

Allt började med Borta med vinden när Sara var 14 år, hon blev blixtförälskad i Clark Gable, började kolla på massa av hans filmer och många är från 30-talet. Hon gillade hur hans motskådespelerskor såg ut och började efterlikna den stilen. De flesta av kläderna köpte Sara på Old Touch på Upplandsgatan eller på Ebay. Möblerna i bilden kom från Metropol Auktioner som ligger några kvarter från lägenheten.

2005 gick Sara i gymnasiet och läste samhällsvetenskap. Efter det blev det universitet och kulturvetarlinjen/filmvetenskap vilket ledde henne till det passande jobbet rekvisitör för filmer och TV. I dag bor hon kvar i Stockholm men har lämnat Vasastan för Södermalm och blivit fiskhandlare.

”Jag gillar fortfarande 30-tals inredning och har kvar både bordet och fåtöljen i min nuvarande lägenhet.” – Sara

Vill du vara med i mitt projekt Swedish homes?

Jag söker alltid nya hem att fotografera till min dokumentär Swedish homes. Jag söker alla typer av men i vårt land. Man måste inte vara svensk för att vara med utan man behöver ha ett boende i Sverige. Vill du eller någon du känner vara med hör av dig till mig via mail.

1 tanke på “Sara”

Lämna en kommentar