fbpx

Hemma hos Johanna, Martin & Svea

Förskollärare, Musiklärare, Förskolan, Strandtorpshage, Öland, 2012

Hemma hos Svea bjuds det på fika i deras 130 kvm släktgård. Svea är 8:e generationen på hennes mammas sida i huset och här tänker de bo länge. Vi får se om Svea får ärva det från sin mamma precis som hennes mamma fick. I dag är Svea elva år och går i skolan. Hon har även blivit storasyster till Ingrid. Tyvärr finns inte Rhodesian Ridgeback hundarna Elsa och Signe med längre då de blev för gamla. Vad gör då föräldrarna? Johanna då som nu är förskolelärare. Martin var då musiklärare vilket han också är i dag fast har även lagt till yogalärare till repertoaren.

Förr brukades jorden runt huset och de fanns lite djur på gården. I dag brukas inte jorden lika mycket men förra året startade Johanna och Martin upp en stor trädgårdsodling och skaffade sig lite höns som får vakta tomten tillsammans med tre katter. Vi får se om det leder till att återuppta en större odling på Öland. Pianot har bytts mot ett elpiano som Martin och döttrarna spelar på.

Vill du vara med i mitt projekt Swedish homes?

Jag söker alltid nya hem att fotografera till min dokumentär Swedish homes. Jag söker alla typer av men i vårt land. Man måste inte vara svensk för att vara med utan man behöver ha ett boende i Sverige. Vill du eller någon du känner vara med hör av dig till mig via mail.

2 tankar på “Johanna & Martin”

Lämna en kommentar