fbpx

Hemma hos Dara

Butiksbiträde, Högdalen, Stockholm, 2005

Vi är hemma hos Dara, söder om söder i ett rum som präglas av 60-tals prylar och mode. Det mesta inköpt på Stadsmissionen där Dara jobbade. Modet och musiken från 60-talet var en stor del av Daras liv då och även nu, kanske inte lika mycket på liv och död i dag som då. Hennes klädstil är fortfarande flamboyant och ett sätt hon uttrycker sig på, men är inte fast i ett årtionde. Musiken är nu som då en stor del av hennes liv, hon samlar fortfarande på gamla 7-tumssinglar och vinylskivor. Delar av inredningen har Dara kvar till exempel gardinen som idag hänger i köket. Hennes flickrum är numera ett gästrum/kontor.

De senaste åren har Dara delat sin tid mellan Kungsholmen i Stockholm och Majorna i Göteborg, där hennes pojkvän bor. Trots att deras inredningssmak ibland kan krocka, har de båda en förkärlek till gröna växter samt ett färgglatt hem med lekfulla detaljer. Dara har precis tagit examen i företagsekonomi och marknadsföring, och läser just nu psykologi och digital marknadsföring.

Vill du vara med i mitt projekt Swedish homes?

Jag söker alltid nya hem att fotografera till min dokumentär Swedish homes. Jag söker alla typer av men i vårt land. Man måste inte vara svensk för att vara med utan man behöver ha ett boende i Sverige. Vill du eller någon du känner vara med hör av dig till mig via mail.

1 tanke på “Dara”

Lämna en kommentar