fbpx

Frilansfotograf Michael Steinberg

Dokumentärserien Swedish Homes

Om mig

Fotograf Michael Steinberg

Jag har jobbat som fotogram sedan 1997 vilket är en lång tid. Det leder till lång erfarenhet som fotograf. Jag började min karriär i Örebro som assisten på dagarna till en reklamfotograf. Men på kvällarna tog jag jobb för dagstidningar och kvällstidningar. Jag kände efter ett år att jag behövde en utbildning i fotografi via en skola. De kommande åren gick jag i olika fotoskolor. Efter det blev det assistent igen, men då i Stockholm. En stor del i jobbet var att jobba som färgkopist. Vilket ger förståelse för färg. Samtidigt började jag leta egna kunder i Stockholm jag kunde fotografera åt.

I dag jobbar jag som fotograf i Stockholm, men har jobb runt om i landet och ibland utomlands. Jag jobbar mest som reklamfotograf och porträttfotograf. Vill ni se några av mina referenser är det bara att gå in på min hemsida som fotograf.

Fotodokumentär

Denna fotodokumentär började jag för min nyfikenhet i vår vardag. Men också som en rent teknisk övning. Under mitt första år som assistent sa Christer att det tar 10 år att bli bra på blixt. Jag tänkte då är det dags att börja direkt.

2005 bestämde jag mig för att utforska hur det på riktigt ser ut i våra hem och inte hur det ser ut i magasin eller på Hemnet. Men då mitt stora fokus är människan ville jag även se vilka som bor i hemmen. Familjemedlemmarna tillför mycket till bilden tycker jag. Detta ledde mig till att först dokumentera studenter och sen alla andra former av boenden.

Detta var även ett sett för mig att bli bättre som fotograf och då en som jobbar med ett flertal blixtar. Ett av kriterierna var att det skulle finnas fönster med i bild så man även där kunde se vart man är. Det gjorde allt lite roligare och svårare. Jag var tvungen att bygga upp ljuset inne för att matcha det ute.

Hör av er om ni vill vara en del av min dokumentär Swedish homes.