fbpx

Hemma hos Emma & Trassel

Dietist, City, Arvika, 2011

Jag kom hem till en sjuk Emma som blir övervakad av katten Trassel. Denna bild togs under min stora resa 2011. Arvika var i slutet av min långa resa, jag skulle matcha in resan med Arvikafestivalen som skulle ha börjat någon dag efter att bilden togs. Tyvärr lades festivalen ner det året så det blev ingen festival. Men många hade samlats på platsen ändå. Emma var inte allvarligt sjuk utan förkyld. Då jobbade hon som dietist och bodde centralt i Arvika. I dag minns hon de 64 trappstegen upp till lägenheten och en plats hon ofta slog i huvudet i kökets snedtak. Hon minns även att hennes syster var rädd för att gå ut på balkongen.

Ja du, det är inte mycket som är samma just nu – bytt stad, jobb, karriär, hjärta och nu pluggar jag igen 😅

Emma är en av dem jag varit hos som gjort flera stora förändringar i sitt liv sedan jag var där. 2013 fick hon ett nytt hjärta, Emma började tycka att hon hade dålig kondition. Men det var inte konditionen som det var fel på utan hjärtat. Det går att läsa om hennes resa hos Aftonbladet hur hon kom tillbaka och tre år senare körde Vasaloppet. Mellan 2013 och 2019 jobbade hon för en ideell organisation som heter MOD – Mer Organdonation. För drygt åtta år sen flyttade hon till Herrhagen i Karlstad och katten Trassel finns med än i dag. Emma har också nyligen börjat att plugga igen, hon pluggar Miljö- och säkerhetsprogrammet vid Karlstad universitet.

Vill du vara med i mitt projekt Swedish homes?

Jag söker alltid nya hem att fotografera till min dokumentär Swedish homes. Jag söker alla typer av men i vårt land. Man måste inte vara svensk för att vara med utan man behöver ha ett boende i Sverige. Vill du eller någon du känner vara med hör av dig till mig via mail.

1 tanke på “Emma”

Lämna en kommentar