fbpx

Hemma hos Herman

Filmare, Barkarby, Stockholm, 2005

Vi befinner oss i Hermans hemmakontor/garderob. Både Herman och jag hade nyligen gått ut filmskolan. Samtidigt som han frilansar som filmfotograf jobbar Herman också på Systembolaget. I hans hemmakontor har han köpt sig en lite för dyr dator på avbetalning, men med den lärde han sig att redigera och olika färgteorier. Alltför att nå sitt mål som filmfotograf och regissör.

Det var en garderob som jag försökte ha som ett kontor. -Ha! Det var väl för litet men det var många drömmar man hade där. Lämnade en småstad för att lära mig göra film. Nu i efterhand tackar jag min naivitet, utan den hade jag aldrig hamnat där jag landade.

Lägenheten har bor i tillhörde hans dåvarande flickvän Tove. T-shirten Herman har på mig, Dumle-klubba inspirerad ¨Herman – ett Orginal¨ hade Toves Mor gjort åt honom. Den Klippte Tove sönder när de gjorde slut.

I dag jobbar han som filmare, fotograf och regissör i Chicago via local 600. Han bor i Beverly som ligger i Södra Chicago med sin fru och deras son på snart 4 år och dotter som är 5 år. Men nu börjar även ett nytt kapitel i Hermans liv. Det är nämligen så att han med några vänner skaffat sig en lägenhet i Los Angeles för att göra drömmarna ännu större. Det blir en del pendling framöver. Om man söker på Herman Asph på IMDB ser man att han jobbat på en hel del tv-serier som Fargo, Shameless och Empire.

Vill du vara med i mitt projekt Swedish homes?

Jag söker alltid nya hem att fotografera till min dokumentär Swedish homes. Jag söker alla typer av men i vårt land. Man måste inte vara svensk för att vara med utan man behöver ha ett boende i Sverige. Vill du eller någon du känner vara med hör av dig till mig via mail.

1 tanke på “Herman”

Lämna en kommentar