fbpx

Hertha & Ebba

Arbetssökande, Pensionär, Kungsholmen, Stockholm, 2008

En in i arbetslivet och en ut ur arbetslivet. När bilden togs hade Hertha precis gått ut waldorfgymnasiet och Ebba precis pensionerat sig från ett jobb hos Samhall. Ebba har även tidigare jobbat med textilhantverk. Hertha jobbade lite på café och läste några enstaka kurser på Stockholms Universitet. Hertha hade nyligen flyttat in i Ebbas lägenhet. Ebba är Herthas pappas kusin. De bodde tillsammans i fyra år. Lägenheten var Ebbas föräldrahem. De flyttade in i denna hyresrätt på 40-talet. Hon har bott där i stort sett hela sitt liv, med undantag för några år när hon var i trettioårsåldern då hon bodde i en egen lägenhet på Kungsholmsstrand. Ebba flyttade tillbaka till lägenheten när hennes pappa blev sjuk och behövde hjälp hemma. I slutet av 90-talet eller i början av 00-talet fick Ebba köpa lägenheten då den omvandlades till en bostadsrätt.

Nu har de båda flyttat från lägenheten till Skåne. Ebba till Österlen och Hertha till Malmö. Hertha är i dag gift och har ett barn. Hon har även gått tillbaka till skolan för att läsa till socionom. Mellan studierna 2008 och i dag har Hertha jobbat med människan i fokus. Som på skola, förskola, LSS-boende osv. Men även pluggat en del inom konst- och hantverk.

Vill du vara med i mitt projekt?

Jag söker alltid nya hem att fotografera till min dokumentär Swedish homes. Jag söker alla typer av men i vårt land. Man måste inte vara svenska för att vara med utan man behöver ha ett boende i Sverige. Vill du eller någon du känner vara med hör av dig till mig via mail.

1 tanke på “Hertha & Ebba”

Lämna en kommentar