fbpx

Dennis

Student, Öster, Örebro, 2005

Första hemmet jag fotograferade var i en källare i Örebro hos min vän Dennis. Jag var lite osäker på vad jag ville och hur jag ville göra projektet. Så det var bra att gå till någon man kände. Vi testade massor av saker. Det jag visste var att både hemmet och personerna i hemmet var viktiga. Tekniskt sett en av de sämsta bilderna i serien. Jag ser så många fel, men har försökt att fixa de flesta av dem nu när jag har redigerat om bilden. Det har varit en rolig del i min process att visa upp detta långtgående projekt. Jag har gått igenom alla gamla CD, DVD och hårddiskar för att ta fram råfilerna av bilderna och importera in dem i mitt råkonverteringsprogram Capture One Pro. Det har varit roligt att se skillnaden hur jag behandlar bilderna i dag mot då. Men det är Dennis vi ska prata om.

2005 var Dennis student på Örebro Universitet och läste litteraturvetenskap. Utöver var det att träna på det klassiska gymmet ÖKK och skriva på sitt bokmanus. Mellan det fanns det också tid att vara onykter med mig. Dennis säger att ”Källaren var under ett år min trygga grotta efter ett havererat försök till samboskap tiden innan”. I dag bor Dennis i Långbropark i Stockholm med sin bonusfamilj. Han har fullt upp med barnen som närmar sig tonåren fort på 12,11 och 10 år. Han jobbar i dag som marknadschef på Lavendla begravning och juridik. Källaren Dennis bodde i finns inte kvar i sitt dåvarande utseende då det har varit en brand som startade i just källaren. Högre upp i huset bodde hans pappa med sambo.

Nedan en alternativ bild. Eller snarare den jag tidigare har använt till projektet. Inser att den är intressantare, men passar inte lika bra in då det är för lite fokus på hemmet.

Vill du vara med i mitt projekt?

Jag söker alltid nya hem att fotografera till min dokumentär Swedish homes. Jag söker alla typer av men i vårt land. Man måste inte vara svensk för att vara med utan man behöver ha ett boende i Sverige. Vill du eller någon du känner vara med hör av dig till mig via mail.

2 tankar på “Dennis”

Lämna en kommentar