fbpx

Hemma hos Hannes

Filmare, Slussen, Örebro, 2005

Hemma hos multikonstnären Hannes 20 kvm stora lägenhet nära Örebro slussar. På den tiden var det i början av hans karriär som frilansare inom film. Han redigerare, regisserade och jobbade som filmfotograf. De flesta jobben var då till företagsfilmer och musikvideos. När det inte drog in alla pengar som behövdes för all leva blev det också lite extra jobb inom hemtjänsten. I dag jobbar Hannes som filmfotograf runt om i världen till reklamfilmer, dokumentärer och TV-serier.

Hannes bytte till sig lägenheten genom en annons i Nerikes Allehanda. Själva lägenheten var också hans arbetsplats för mycket av det han gjorde. Hannes hade precis börjat frilansa och hade inte råd med ett separat kontor så han satt hemma. När jag var där jobbade han med en musikvideo eller så gjorde han egen musik. För egen musik har Hannes gjort sedan gymnasiet vid sidan av allt inom film. 2006 blev han bokat till Öhh festen i Nora. Då bildade han bandet Preset boys med Andreas (Se tidigare hemma hos). Även om jag har fotograferat många musiker genom åren var Preset Boys det första skivomslaget jag fotograferade 2011. Gå in på Spotify och kolla.

”Den kostade bara 1200:-/månaden och hade ingen dusch. Duschen var i källaren men det var faktiskt en bra grej då tyckte jag. Gav mer space till ”vardagsrummet” Tyckte mycket om det där. Nära till allt. Hade målat väggarna bruna som jag då älskade men min mamma hatade.”

På väggen hänger en avgjutning av Hannes mammas mage när hon var gravid med Hannes. Den hängde där i många år, men har inte satts upp i hans nuvarande lägenhet i Bandhagen, Stockholm.

”En gång hade jag också klubb i lägenheten. Jag släpade ner sängen i källaren, byggde lounge i hallen med kuddar och en DJ hörna i köket. Alla gäster var packade som sillar men man såg knappt något ändå p.g.a. all rök. Klubb Hans. Ett fint minne.” – Hannes

Vill du vara med i mitt projekt Swedish homes?

Jag söker alltid nya hem att fotografera till min dokumentär Swedish homes. Jag söker alla typer av men i vårt land. Man måste inte vara svensk för att vara med utan man behöver ha ett boende i Sverige. Vill du eller någon du känner vara med hör av dig till mig via mail.

2 tankar på “Hannes”

Lämna en kommentar