fbpx

Anders

Student, City, Örebro, 2005

Hemma hos Anders var jag tidigt i mitt projekt när jag fotograferade studentlägenheter. Han bodde i ett klassiskt studenthus i Örebro. Hit ville många studenter flytta då det var nära centrum. Senare kommer ni även få se lägenheten mitt emot. Spegelvänd lägenhet med en annan student. Hur olika kan de vara? När jag kom hem till Anders såg det ut som ett klassiskt studenthem. Man kan se att många har bott här tidigare och att krokar hänger kvar på väggarna. En provisorisk ”tavla” i form av en Silja Line affisch hänger på väggen i vardagsrummet. En takfläkt med blå och röd lampa.

I detta hem bodde även en katt som älskade att klättra på Anders rygg när han gjorde armhävningar. Då sa jag, klart du måste göra armhävningar. Vi fick några bilder då katten hoppade över, men inga tillräckligt bra tyvärr.

Detta var även en av de bilder som var med på Fotografiskas första höstsalong 2014.

Vill du vara med i mitt projekt?

Jag söker alltid nya hem att fotografera till min dokumentär Swedish homes. Jag söker alla typer av men i vårt land. Man måste inte vara svenska för att vara med utan man behöver ha ett boende i Sverige. Vill du eller någon du känner vara med hör av dig till mig via mail.

2 tankar på “Anders”

Lämna en kommentar