fbpx

Hemma hos Margareta & Lars

Utredare, Prost, Norr, Örebro, 2005

Vi befinner oss i Olaus Petri prästgårds tjänstebostad. Här bor Maggan och Lasse för att Lasse jobbar på kyrkan. Han har prost honoris causa (latin) vilket betyder att han är en präst som fått en hederstitel av biskopen. Maggan jobbar som utredare för Örebro kommun. Men i dag är de båda pensionärer även om Lasse ibland vikarierar som präst. Båda håller sig aktiva genom förtroendeuppdrag i olika styrelser som engagerar dem.

Bilden är tagen i Maggans ”rum” med den stora vävstolen där hon odlar sitt hantverksintresse med bland annat vävning.

”Vävstolen som var extra bred  fick jag ärva av en moster och den kom till oss i bitar, bara att plocka ihop. Där har jag tillverkat dukar, mattor, handdukar mm. Tyvärr så kan jag inte få rum med en vävstol i vår nuvarande lägenhet, så den är har fått vandrat vidare till någon vävintresserad person.”

I dag bor de i en hyreslägenhet på söder i Örebro på 3 rum och kök. Innan var det 7 rum och kök vilket ger en plats för en vävstol.

” Vad jag (Maggan) minns från fotografitillfället mest var att du hade så många prylar för att kunna ta fotot. Jag hade ingen aning som att det krävdes så mycket för att få bra belysning och få bort oönskade skuggor. Sedan minns jag att det var trevligt att få träffa dig och se din yrkesskicklighet.”

Maggan och Lasse har varit familjevänner sen långt innan jag föddes. Lasse träffade mig redan på BB. Min mor säger att Maggan var förkyld annars hade hon också kommit inspringandes med blommor.

Vill du vara med i mitt projekt Swedish homes?

Jag söker alltid nya hem att fotografera till min dokumentär Swedish homes. Jag söker alla typer av men i vårt land. Man måste inte vara svensk för att vara med utan man behöver ha ett boende i Sverige. Vill du eller någon du känner vara med hör av dig till mig via mail.

1 tanke på “Margareta & Lars”

Lämna en kommentar