fbpx

Hemma hos Karin, Henrik, Carl & Svea

Barnmorska, Art director, Förskola, Vretstorp, 2006

Vi befinner oss mitt i mellan Hallsberg och Laxå i orten Vretstorp. Här flyttade Karin och Henrik in och totalrenoverade allt under ett års tid. Denna dag hjälpe Carl och Svea till med lunchen. Det var nog bra då de var lite nervösa att en fotograf skulle komma förbi. Då var Carl 6 år, i dag är han 21 och jobbar på en bygghandel. Svea var 2 år, i dag är hon 17 och pluggar till att bli frisör/make-up artist. Sedan bilden togs har de fått ett syskon till. Karin jobbade då som nu som barnmorska. Henrik träffade jag genom en reklambyrå han jobbade som AD på och senare dokumenterade jag hans karriär som rockstjärna. Från spelningar på Debaser slussen till Paris. I dag driver han sitt egna bilföretag. Går man in på Wikipedia och skriver in Vretstorp och kollar upp ”personer från Vretstorp” nämner det hans rockband The Spitts. Min lillebror Martin startade sin karriär inom film som 18-åring genom att göra en video åt The Spitts med låten I´m In Love.

Det kan hända mycket på 15 år. Vilket ibland betyder att man inte längre bor på samma adress eller tillsammans med samma personer. Karin bor numera i Fjugesta. Henrik har flyttat till en gammal skola mellan Vretstorp och Askersund. Den har han renoverat superfint och dokumenterat allt på Instagramkontot @tyckeskola. Kan varmt rekommendera att följa. Går även att läsa om hemmet i december numret av Lantliv.

Vill du vara med i mitt projekt Swedish homes?

Jag söker alltid nya hem att fotografera till min dokumentär Swedish homes. Jag söker alla typer av men i vårt land. Man måste inte vara svensk för att vara med utan man behöver ha ett boende i Sverige. Vill du eller någon du känner vara med hör av dig till mig via mail.

2 tankar på “Karin & Henrik”

Lämna en kommentar